Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Регион » Ски съоръженията на хижа Здравец и Копривките на ръба на оцеляването
Регион Родопи

Ски съоръженията на хижа Здравец и Копривките на ръба на оцеляването

Любимата ски писта на Копривките
Ски писта на Копривките

В разгара на зимния сезон  малките ски курорти са сериозно заплашени от изчезване. Причината – галопиращите цени на електроенергията. На ръба на оцеляването и пред фалит са ски съоръженията в района на пловдивските хижи Здравец и Копривките, съобщи БНТ.

Зимният сезон за най-близката до Пловдив ски база започна с шокираща сметка за ток. За предходния месец, когато съоръженията не са работили, дължат близо 600 лв.

„В района на Родопите паднаха много сериозни количества сняг, които не сме виждали от 2012-2013 и те поне ни помогнаха да не ползваме системите за изкуствен сняг, които най-вероятно биха ни довършили на тия цени“, коментира Димитър Николов, председател на ски клуб „Копривките“.

Ако времето се затопли обаче и включат оръдията за изкуствен сняг, това ще им струва 800 лв. за денонощие.

„Ще се отрази със сигурност цената на тока, разходите са доста по-големи, всичко се е вдигнало и ще видим какво ще стане“, заяви Иван Кобуров, учител по сноуборд.

В същото време, за да не загубят клиентите си, в базата пресмятат, че не могат да вдигнат цените с повече от 10 процента. Така смятат и посетителите, които обикновено са цели семейства.

Според посетителите държавата трябва да предложи механизъм за подкрепа. Заради пандемията се забелязва и лек спад на туристите в района.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...