Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Градът » Откриха STEM центъра на СУ „Черноризец Храбър“ СНИМКИ
Градът Кадър на деня Образование Пловдив

Откриха STEM центъра на СУ „Черноризец Храбър“ СНИМКИ

зам.-министър Мария Гайдарова и директорът на училището Елена Кисьова прерязаха лентата

Заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова и директорът на СУ „Черноризец Храбър“ Елена Кисьова прерязаха лентата на STEM центъра в училището. На официалното откриване присъстваха зам.-кметът Стефан Стоянов, началникът на Регионално управление на образованието – Пловдив Антоанета Пакова, Донка Щилянова – началник отдел „Образование“ към Община Пловдив, кметът на район Тракия Костадин Димитров, преподаватели в училището и негови ученици.

Мултимедийният STEM център по природни и обществени науки е с акцент върху географията, информационните технологии, предприемачеството и езиците. Той е на стойност 355 058 лв., като 300 хиляди от тях са финансирани от образователното министерство.

Учениците поздравиха гостите с „Добре дошли в нашия STEM център“ на пет езика – английски, португалски, испански, корейски и руски, които се изучават в училището.

„Радвам се да видя толкова ентусиазирани млади хора и съм възхитена от амбициите и куража им. Всичко, което правим, е с мисълта за вас – за да развивате своите знания и надграждате уменията си, да се научите да работите в екип. Вие сте тези, които ще предавате българските ценности във времето. Надявам се да останете в България и да работите за нейното по-добро бъдеще“, приветства учениците заместник-министър Гайдарова.

Гостите разгледаха кабинетите по география, предприемачество и чужди езици. Ученици от IX, X и XI клас демонстрираха как с обединени усилия работят върху създаването на цялостен продукт в областта на туризма. Те показаха разработен туристически сайт на агенцията „Чернохраб турс“, интернет и печатна реклама за дейността й, както и бизнес план, с който да позиционират туристическата си агенция, за да заеме 10% пазарен дял в града.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...