Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Здравният министър прие протестиращи на разговор ВИДЕО
България Важно

Здравният министър прие протестиращи на разговор ВИДЕО

Здравният министър Асена Сербезова прие на среща представители на протестиращите срещу зелените сертфикати и депутати от „Възраждане“. Те влязоха на разговор, в който участва и главния държавен инспектор. Протестиращите настояха да се направи работна група, в която да са представени всички гледни точки, а не само на специалисти, които подкрепят ваксинацията. Те посочиха, че в парламента е останал само Кристиян Вигенин и не е имало кой да приеме недоволстващите граждани. „А уж случайно премиерът Кирил Петков излезе в карантина. Сега няма диалог, вие си подписвате тихомълком новата заповед и никой не дава обяснение на хората. Направете дискусия в професионалните среди, но да е двустранно представителна. Да стане ясно защо има ваксинации, а вълните продължават. Сега ще има пета, шеста и тн“, заяви депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

„Хората са в безсилие от тези конспиративни теории, някои от които се сбъдват пред очите ни. Казаха в Западна Европа, че ако 70% от хорта се ваксинират пандемията ще приключи. Хората се ваксинираха, пандемията не свърши. Има ли задкулисни сили, които след шест месеца ще ви наредят, че трябва от определена дата ваксинацията да стане задължителна. Имате ли стратегия кога това ще свърши или хората ще трябва да си слагат четвърта, пета, шеста и т.н. дози?“, обърна се представител на протеста към Сербезова. „Оттеглете си, ние ще поемем и ще устоим на този натиск“, призова той властите. „Нямаме избор. Нашият живот е засегнат, ние сме притиснати към стената“, заяви протестиращият.

„Има натрупани настроения, недоверие, тази паника и страха с които започна управлението на пандемията преди 2 години и ние сега берем плодовете. Трябваше тогава да се обяснява на хората какво се случва, не новините да започват с брой на жертви, болни, чували. Обществото е разделено. Ваксинацията трябва да е доброволен процес“, заяви министър Сербезова.

„В тези екстремни условия си проличаха недостатъците на образование, на здравна просвета, на възпитание на децата ни и дали да са граждански активни. Даваме си ясна сметка за разделението на обществото, ваксинирането трябва да е доброволно и личен избор. Но решението дали да бъде ваксиниран или не един човек влияе върху други хора – ако ние сме здрави, може да предадем вируса на някой, който да получи усложнения от придружаващи заболявания. Така, че това е контекста на общественото здраве“, допълни тя.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...