Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » „Възраждане“ се срещна с премиера Петков и получи отказ за отпадане на зеления сертификат
България Важно Политика

„Възраждане“ се срещна с премиера Петков и получи отказ за отпадане на зеления сертификат

„Срещата при премиера Кирил Петков премина конструктивно. Поискахме моментално отпадане на зелените сертификати, което на този етап ни беше отказано. Това заявиха представители на партия „Възраждане“, след като разговаряха с министър-председателя.

При Кирил Петков отидоха заместник-председателите на партията – Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията.

Това, което се случи, е плод на общите усилия на всички хора, които бяха пред парламента онзи ден. Лошо е, че не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести, за да може ръководството на държавата да ги чуе, да имаме една конструктивна среща, която трябваше да се проведе още преди повече от един месец”, заяви Цончо Ганев.

По думите на зам.-председателя на партията властта е стигнала до извода, че трябва да започне да води диалог с хората след протеста.

Решено е да се сформира работна група под егидата на премиера. В нея на паритетен принцип ще участват учени, защитаващи тезата, че мерките трябва да продължат и такива, като доц. Мангъров – на противоположното мнение, уточни Ганев.

„Към тази работна група ще има представители на „Възраждане”. Сред тях ще е Диан Николов, който работи в областта на медицинския мениджмънт и е статистик. До сряда трябва да се уточнят хората. Групата ще работи поне две седмици и след това ще има форма на доклад до какви изводи е достигнато”, добави зам.-председателят на „Възраждане”.

От „Възраждане” са поискали още с днешна дата да отпадне тестването на учениците. „Министър-председателят отказа. Вярваме, че работната група ще се обедини около това, че провеждането на тестове с положителност 0,001 е безумие да продължава”, категоричен е Ганев.

Партията е поставила срокове, като до сряда трябва да се сформира работната група, а две седмици след това тя да е анализирала и обобщила информацията, за да даде ясни и точни предписания как да се процедира със зеления сертификат.

„Ако правителството продължава със своята неотстъпчивост, ние сме категорични, че протестът, който беше онзи ден, ще бъде в много малък вариант от това, което предстои. След тези две седмици, ако няма проявен здрав разум от страна на правителството, ние отново ще сме пред Народното събрание”, предупреди Ганев.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Кирил Петков, който до днес беше в изолация, след като председателят на парламента Никола Минчев даде положителен тест за  коронавирус след заседание на КСНС./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...