Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Уволниха Велислава Дърева от „Дума“
Важно Медии Политика

Уволниха Велислава Дърева от „Дума“

Известната журналистка и член на Националния съвет на БСП Велислава Дърева е уволнена от вестник „Дума“. Това съобщи самата тя в социалните мрежи. Като най-вероятна причина за уволнението е критика към лидера на партията Корнения Нинова.

„От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на „Дума“. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без аргументи, без мотиви. Дерзайте, корнелианци!“, пише в профила си Дърева. „Репресиите продължават“, коментира още тя.

Дърева е сред критиците на лидера Корнелия Нинова и неведнъж е искала оставката й. Преди ден беше уволнена и друга емблематична журналистка от вестника – Велиана Христова. За уволнението си съобщи самата Христова във Фейсбук, като обясни, че това е било провокирано, заради протестно писмо за натиск от „Позитано“ 20 върху редакционната политика.

От пресцентъра на партията изпратиха опровержение, че Христова не е била на трудов договор. Вицепрезидентът Илияна Йотова, която е и бивш журналист, разкритикува уволненията и защити Велиана Христова, като предупреди, че „без „Дума“ няма БСП“.

Междувременно новината за отстраняването на Велислава Дърева предизвика отзвук сред известни журналисти, политици и общественици, които подеха петиция в нейна защита.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...