Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Кирил Петков: Въобще не ме е страх от протести, да дойдат пред МС
България Важно Политика

Кирил Петков: Въобще не ме е страх от протести, да дойдат пред МС

Кирил Петков

Не изпитвам страх от протести и съм готов винаги да разговарям с хората. заяви премиерът Кирил Петков пред БНР.

„Въобще не ме е страх от никакви протести и от никакви хора да влизат, където си искат“, подчерта Петков, като декларира готовност пръв да слезе при протестиращите, ако дойдат пред Министерския съвет. И допълни: „Ако някой си мисли, че с някакви заплахи ще постигне нещо, това няма да е при нашето правителство“.

След протестите, организирани от „Възраждане“ на 12 януари срещу зеления сертификат, при които се стигна до напрежение и сблъсъци пред парламента и размяна на остри реплики между депутатите след това и вътре, Петков обясни за създаването на работна група, включваща критици и противници на ограничителните мерки:

„Нашите врати винаги са отворени за дискусия. Винаги може да се научи нещо повече. Най-лошото, което може да се случи, е, когато група хора се игнорират, капсуловат и започнат да стават агресивни. Тази платформа ще даде възможност на тези хора да кажат своите виждания. Тя е консултативна. Аз искам да влезем в този диалог с хората, които не вярват във ваксини. Да се случи на база експертни мнения. Ако има аргумент, базиран на данни, ние винаги сме готови да го чуем. Отваряме диалога за съществени аргументи. В първата дискусия имаше добра посока – да се следи капацитета на леглата с кислород“.

По темата с пандемията и новия план на правителството за справяне със здравната криза, базиран върху заетите интензивни легла, министър-председателят коментира, че за пръв път има толкова добре структуриран и логичен план.

„Няма да се правят мерки, които са само номинални, без това наистина да се налага“, коментира той.

Премиерът коментира и други злободневни теми. Относно въведения мораториум, той посочи, че не са се образували дисбаланси, които да избият след края му. По думите му, опорните точки на различни говорители по тази тема ще бъдат разбити, когато се види, че „няма такива страшни сценарии“.

Според Петков, от ГЕРБ се създават нагласи и паника, че цените на тока и газа са извън контрол. Той увери, че пакет от близо милиард и половина ще влезе в подкрепа на бизнесите и ЕРП.

Мантрата, че като падне мораториумът, цените ще скочат до небето премиерът определи като „чиста пропаганда и глупости“.

„Темата се използва, за да се предизвика чувство, че правителството не си върши добре работата. Сметките ще покажат“, каза той и допълни: „Всичко е под контрол“.

„Булгаргаз“ нито ще бъде разделян, нито нещо ще се случи на фирмата, поясни министър-председателят. По думите му, „начинът на управление ще има само една цел – да максимизира най-доброто, което тя може да направи за цените на газа в България“.

Един от първите закони, които ще влязат за обсъждане, е този за КПКОНПИ, отбеляза премиерът: „Всички ще сме сигурни, че с работеща Антикорупционна комисия никой няма да може да си позволи да прави нерегламентирани действия на корупция, независимо от коя част на властта са те. Нещата, които ще се случват и в трите власти, ще бъдат обект на внимателно анализиране и потенциално разследване, ако има сигнали за корупция“.

В момента се мисли върху сценарии и механизми в посока „да няма човек, включително г-н Гешев, който да чувства, че никой не може да го разследва, ако направи или има информация, че е направил незаконни действия“, обясни министър-председателят.

„Не могат да бъдат нечии хора, а трябва да имат най-добрия капацитет и най-добрата репутация“, посочи Петков.

Преди посещението си в Скопие и преговорите с Република Северна Македония министър-председателят заяви, че въпросът е докато потвърждаваме съществуващата позиция, да се отворят и „всички безспорни неща“ за двете страни, така че нивото за компромис вече да бъде различно./ПловдивПрес

Още

Костадинов: Ако сертификатът остане, гарантирам, ще влезем не само в парламента, но и в Министерски съвет

„Възраждане“ се срещна с премиера Петков и получи отказ за отпадане на зеления сертификат

Хазарта към „Възраждане“: Дали законът важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?

Искра Михайлова от „Възраждане“: Отворете вратите и пуснете хората вътре, така ще има повече щети

Сблъсъци пред парламента! Протестиращи щурмуват НС, полицията ги отблъсква

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...