Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Спорт » Пловдивски военни пуснаха ток на спортистите в Белмекен
Спорт Спорт Важно

Пловдивски военни пуснаха ток на спортистите в Белмекен

Снимка: МО

Военнослужещи от 110-и логистичен полк в Пловдив докараха до базата за подготовка на спортисти на Белмекен агрегат за ток с капацитет 180 kW/h, съобщиха от Министерство на отбраната. Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

От началото на седмицата на спортната база беше прекъснато електричество, заради тежки аварии по електропроводите. На Белмекен тренират над 200 български и чуждестранни спортисти. Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланински спортен комплекс „Белмекен“ и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

Снимка: МО

Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил Мерцедес-Бенц „Актрос“, допълват от МО. С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора – на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...