Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Рекордни 52 504 Covid случая в Германия за ден
COVID-19 Важно Здраве Свят

Рекордни 52 504 Covid случая в Германия за ден

Германия отбеляза нов рекорд в броя на заразените с Covid-19. По данни на института „Роберт Кох“, инфекциите на седемдневна на база са 515,7 на 100 000 души население, като този показател за пръв път превишава 500 в Германия. Здравните служби регистрираха нови 52 504 заболявания за последните 24 часа. Само преди една седмица заболяванията бяха 36 552 за същия период. Това показва, че скоростта на заразяване се е удвоила. Смъртността обаче остава ниска – 47 души са починали от вируса за последните 24 часа. Преди седмица смъртните случаи бяха 77.

Броят на приетите в болница пациенти с коронавирус също е все още нисък – 3,23 души на 100 000 население. Според все повече вирусолози новият вариант омикрон може да означава и край на пандемията. Той се разпространява многократно по-бързо от досегашните варианти, но болестта с него протича леко. „Това е шанс до края на годината голямата част от населението да създаде имунитет срещу вируса, което ще продължи да го отслабва“, заяви известният вирусолог Кристиян Дростен. „До края на 2022 година можем да преодолеем пандемията и да преминем в следващата фаза – на ендемично разпространение. Това ще стане обаче, ако вирусът не се промени отново към по-агресивен вид“, допълни той.

Според Дростен най-вероятно и следващата зима ще има пик на заразени, след което пандемията ще остане в историята и ще се завърнем към стария си начин на живот, съобщава БНР.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...