Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Д-р Мирослав Ненков: Предлагам Джокович за почетен председател на „Възраждане“
COVID-19 България Важно Здраве Мнения

Д-р Мирослав Ненков: Предлагам Джокович за почетен председател на „Възраждане“

Кадър: бТВ

„Предлагам Новак Джокович за почетен председател на партия „Възраждане“. Това е прекрасна идея, човекът е много влиятелен и пасва на тези хора, които злостно спекулират със страховете на хората“, заяви пред бТВ бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков.

„Оказва се, че обществото търси емпатия в здравните специалисти на първа линия, а не им демонстрира такава. Какво значи аз съм против всички мерки? Против кои мерки? Най-вълнуващото в разговорите с тези хора е, че те не искат зелен сертификат, ваксина, социална дистанция, детето им да се изплюе, защото това е безкрайно травмиращо – независимо, че децата го правят често един срещу друг, без никакъв повод. Това е много плашещо“, заяви и председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков.

Според д-р Ненков, у нас мерките въобще не се спазват, дори и в мекия им вариант, в който са разписани у нас. „Второ, вирусът твърдо лесно се предава. Трето, неваксинираните хора са по-податливи на вируса. Непрекъснато чувам как в Германия, която е 80% ваксинирана, колко много хора се разболели днес. Да, те са се разболели, но не са влезли в болница. А тези, които са влезнали в болница, не са стигнали до интензивното отделение. Ето това е идеята на ваксината“, добави още Ненков. По думите му още в самото начало е сбъркано посланието за това какво прави COVID ваксината.
„6,9% от починалите с COVID-19 за последните 14 дни в страната са били ваксинирани, 93% са неваксинирани. Не разбирам какво повече има да се обсъжда по въпроса за ваксините, като в България доказан случай за директна увреда от този вид ваксини нямаме“, коментира д-р Ненков.

Според проф. Момеков има „много хора, които все още са лишени от достъп до истината, защото не знаят как да направят литературна справка и получават наготово смляната информация, която социалните мрежи са предоставили“.

Д-р Ненков счита, че зеленият сертификат трябва да бъде затегнат, за да има смисъл. „В критични време няма решения на властта, от които да са доволни всички“, добави той.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...