Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Асеновград » Апелативният съд потвърди: 36 г. затвор за убийството в Нареченски бани
Асеновград Крими Регион Съд и Прокуратура

Апелативният съд потвърди: 36 г. затвор за убийството в Нареченски бани

Марин и Севдалин Боюклиеви
Марин и Севдалин Боюклиеви

Пловдивският апелативен съд със свое решение потвърди присъдата по делото за убийството в село Нареченски бани, за което подсъдимият Севдалин Боюклиев е осъден на 20 години лишаване от свобода, а синът му Марин – на 16 години лишаване от свобода.

През миналата година Окръжният съд ги призна за виновни в убийството на съдружника си Венцислав Младенов в Нареченски бани. То беше извършено на 21 март 2018 г., а след зверството тялото на Младенов било натъпкано в бидон и захвърлено във водоем над селото.

Подсъдимите, чрез своите защитници, обжалваха присъдата пред Пловдивския апелативен съд. Севдалин Боюклиев искаше да бъде признат за невинен и оправдан, понеже не е участвал в убийството, а Марин настояваше, че деянието не е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин.  Наследниците на убития настояваха на Севдалин да бъде наложено наказание доживотен затвор без замяна, а на сина ми Марин – доживотен затвор.

Апелативният съд, след като анализира събраните по делото доказателства прие, че и двамата подсъдими са участвали в умъртвяване на Венцислав Младенов. Твърденията, че убийството е извършено единствено от Марин Боюклиев са категорично опровергани.

Деянието е извършено с особена жестокост, понеже двамата по хладнокръвен начин са довели престъпния си замисъл докрай. Този извод следва и от поведението им след извършване на престъплението, увиването на жертвата в завеса, завързването с въже, поставянето на тялото в пластмасовия бидон и захвърлянето в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема.

Като неоснователно е преценено искането за налагане на наказание доживотен затвор без замяна на Севдалин Бооюклиев и доживотен затвор за Марин. В конкретния случай извършеното престъпление от двамата подсъдими е тежко, но не може да се приеме, че притежава признаците да е изключително, в сравнение с други деяния от същия вид. Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на жертвата Венцислав Младенов относно коректността на подсъдимите в бизнес отношенията им. Този спор ескалирал, като в един момент пострадалият избухнал и пръв започнал да блъска подсъдимия Севдалин.

Решението на Апелативния съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок от съобщаване на страните за изготвянето на съдебния акт.

Още

Зверското убийство в Нареченски бани стигна до съда
СНИМКИ Свирепите баща и син-убийци от Нареченски бани действали като в „Опасен чар“
Камерите не са запечатали зверското убийство в Нареченски бани, само ударите преди него
Убийството в Нареченски бани – както се умъртвява прасе
Общо 36 години затвор за зверското убийство в Нареченски бани

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...