Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Регион » Опасен рибарник край Стамболийски. Мараджиев: Ще направя всичко, за да го спра
Регион Стамболийски

Опасен рибарник край Стамболийски. Мараджиев: Ще направя всичко, за да го спра

Обектът е постоянен обект на проверяващи. Архив

Необезопасен рибарник край Стамболийски застрашава от свличане на земни маси. Това е констатирала проверка на обекта.

Комисия от Община Стамболийски е проверила на място в местността Елака рибарника. Преди днешната проверка на място започна обстойно обследване на документите на обекта, което продължава и в момента. В комисията участваха зам.-кметът Теодора Денева, гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, директорът на дирекция ТСУ инж. Костадин Аврамов, екологът Стоянка Михайлова и гл. специалист „Контрол на строителството“ Николай Доганов.

Констатирано е, че теренът е необезопасен и това създава реална опасност от свличане на земни маси, включително и на дигата. Мястото не е оградено, което е предпоставка за падане на хора и животни във водното огледало. Има изместване на строително-монтажните дейности със 7-8 декара и работа в съседен имот. Ще бъде назначено геодезическо заснемане, за да се установи с точност нарушението. Не на последно място няма създадена организация за почистване на тежката техника, която пренася огромни количества кал и пръст на главния път и това е сериозна предпоставка за ПТП-та. Това бе констатирано преди няколко дни лично и от кмета на Община Стамболийски Георги Мараджиев, който разпореди на собственика на рибарника да вземе мерки по почистването на пътя.

„След днешната проверка ще бъде издадено предписание за възстановяване на имота, в който има навлизане и връщане на строителните дейнсоти в границите на обекта, за който има издадено строително разрешение. Разрешението за строеж е влязло в сила и не може да бъде отменено. Има издаден протокол за откриване на строителна линия. Това, което може да се направи, е да се спре строителството във връзка с констатирани нарушения и строителни дейности в отклонение от одобрения инвестиционен проект. За всички констатирани нарушения ще бъдат сигнализирани компетентните органи. Всичко възможно ще направя до няколко месеца този обект да бъде спрян“, коментира кметът Мараджиев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...