Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Майката на 17-годишната Александра: Мили хора, вашата обич ще я върне към живота
България Важно

Майката на 17-годишната Александра: Мили хора, вашата обич ще я върне към живота

Кръводарители се редят на опашка, за да дадат шанс на блъснатото момиче.
Кръводарители се редят на опашка, за да дадат шанс на блъснатото момиче.

Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота! Тези думи на благодарност отправи Яна Алексиева, майка на 17-годишната Алелксандра Нинова – момичето, което беше блъснато от автобус.

Вълна от съпричастност към пострадалото 17-годишно момиче, което е настанено в „Пирогов“ и се бори за живота си. Стотици откликнаха на призива на болницата и на близките да дарят кръв за Александра Нинова. В петък вечерта тя беше блъсната от автобус в столичния квартал „Люлин“. Апелът за помощ тръгна от социалните мрежи в събота. Буквално часове след това напълни двора на Националния център по кръводаряване в София. Необходимата кръв беше събрана още на обяд.

В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата, написа в профила си в социалната мрежа Аделина Банакиева, която първа разпространи молбата на родителите на Александра да бъде дарена кръв, предава dir.bg.

„Към всички споделили поста-призив за кръводаряване за 17г Али, пострадала при ПТП с участието на автобус на градския транспорт в кв Люлин. Към всички съпричастни и най-вече към десетките които днес мръзнаха и дариха освен кръв, но и почивният си ден, за да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете. Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не ходят да даряват, защото центъра за кръводаряване и без това изнемогваше от липса на персонал. В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата. Респект и благодаря. Това е от майката на Александра“, написа Банакиева и публикува трогателен пост на майката на Александра.

„Тези думи са благодарността на една майка, чието дете се бори за живота си. Благодаря на всички лекари и специалисти от Детска реанимация в Пирогов, които денонощно поддържат искрата живот в дъщеря ми! Благодаря на всички приятели и познати, които веднага ни потърсиха, за да помогнат в бедата! Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али! От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота! Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота! Яна Алексиева, майка на Али“.

Екипът на болница „Пирогов“ също отправи своята огромна благодарност към всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване. Вчера от болницата призоваха хората да дарят безвъзмездно кръв, тъй като лечебното заведение се нуждаеше от кръводарители с кръвна група А /резус фактор положителен/.

В момента в болницата разполагат с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитат, че нуждите на „Пирогов“ продължават да остават високи и призовават гражданите да даряват кръв и през следващата седмица.Стотици чакаха часове на опашка при минус 5 градуса, за да дарят кръв за блъснатата от автобус 17-годишна Александра Нинова.

Още

Опашка от кръводарители за блъснатото момиче в „Люлин“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...