Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Крими » Мъж откачи от пиратки, стреснали бебето му: Ще ви изпозастрелям всичките!
Крими Пловдив Регион

Мъж откачи от пиратки, стреснали бебето му: Ще ви изпозастрелям всичките!

пиратки архив
пиратки архив

„Ще ви изпозастрелям всичките като кучета“ – така пловдивчанин заплаши няколко деца, след като хвърлиха пиратка на една от терасите му, съобщават от прокуратурата.

Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение на И.Т.Ч. от Пловдив за престъпление по чл.144, ал.3, вр ал.1 от НК спрямо три лица, непълнолетни към датата на деянието, за това, че на 12.01.2020 г. в селото, в което живеел в Пловдивска област, е отправил закана за убийство на три лица и това  заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На посочената дата непълнолетните Д.Н.С., С.С.М. и М.П.М. минавали покрай къщата, в която живеел обвиняемият. Един от тях хвърлил пиратка, която попаднала на терасата на стаята, в която спяло двугодишното дете на обвиняемия.

От възпламеняване на пиратката детето се събудило. Ядосан, мъжът взел пистолет тип револвер и фенер и излязъл на улицата пред къщата, извикал на момчетата да спрат и като отишъл при тях, насочил пистолета към главите им, крещейки и обиждайки ги, като ги заплашил с думите: „Ще ви изпозастрелям всичките като кучета“.

Накарал ги да покажат съдържанието на джобовете си, за да види кой има пиратки, като през цялото време пистолета бил насочен към главите на децата. Към тях се приближили още две момчета, като същите действия И.Т.Ч. насочил и към тях. Едно от  пострадалите момчетата казало, че минути преди тях пред къщата  минали други младежи и  обвиняемият тичешком се отправил към указаната посока. Тогава и петте деца си тръгнали, като някои тичали до жилищата си, други минали по заобиколен път, тъй като били много уплашени и стресирани.

И.Т.Ч. е обвинен и за престъпление по чл.339, ал.1 от НК, за това, че без да има за това надлежно разрешение, е държал огнестрелно оръжие – 1 брой сигнално-газов пистолет, марка „EKOL“, модел „Viber“ с демонтиран/отвинтен ограничителен елемент – муфата-стеснение /диафрагма/, което позволява изстрелването на твърди тела и съгласно чл.4, ал.3 от ЗОБВВПИ е определен като огнестрелно оръжие.

Делото е насрочено в  Разпоредително заседание. Заседанието е първо и ще се проведе утре, 24 януари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...