Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Проф. Сербезова: Всеки областен щаб сам си решава за мерките
България Важно Здраве

Проф. Сербезова: Всеки областен щаб сам си решава за мерките

Проф. Асена Сербезова, министър на здравеопазването
Проф. Асена Сербезова, министър на здравеопазването

„Има големи разлики в заболяемостта между отделните региони. Това се обуславя от различни причини и затова всеки областен кризисен щаб зависи от ситуацията на регионално ниво. При такава голяма разлика мерки на национално ниво на този етап не са необходими“. Това каза министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по NOVA.
Като проблемни области тя посочи София-град, Благоевград, Перник, Стара Загора. И припомни, че мерките се взимат на областно ниво.
„Максимално сме отразили желанието на МОН да бъде запазено присъственото обучение за малките ученици. Към настоящия етап се запазва присъствения учебен процес. Ваканцията, която обяви министърът на образованието акад. Николай Денков, ще даде възможност за почивка без това да повлияе негативно на учебния процес“, обясни здравният министър проф. Сербезова.
Тя апелира да се увеличи ваксинационният обхват. „Категорично е ясно, че тези, които стигат до интензивните отделения, в повечето случаи не са ваксинирани“, каза още министърът на здравеопазването.
Според нея е логично като се повиши ваксинационният обхват да се мисли в посока облекчаване на мерките. И припомни, че 24 държави в ЕС се използват т.нар. зелени сертификати за обекти с обществено предназначение и 100% за пътуване.
На този етап няма да отпадне сертификатът за антитела, припомни още проф. Асена Сербезова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...