Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Ремонтираха покрива на Историческия музей, Зико инспектира свършеното
Градът Кадър на деня Пловдив

Ремонтираха покрива на Историческия музей, Зико инспектира свършеното

Кметът Здравко Димитров разгледа новата постоянна музейна изложба „Пловдив по пътя на модерния свят“.

Подменено е старото покритие тип ондулин на сградата на Регионалния исторически музей на пл. „Съединение“ с ново ламаринено – такова, каквото е било в оригинал. Ремонтът се извършва по проект, утвърден от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

В изпълнение на първия етап от ремонта на покривното покритие е създадена нова  мълниезащитна  система  на  сградата и е осигурен  безопасен  достъп до покрива.

Кметът Здравко Димитров посети музея, за да се запознае с етапа на изпълнение на проекта. По време на инспекцията Стефан Шивачев го запозна и с новата постоянна музейна изложба „Пловдив по пътя на модерния свят“. Тя включва четири зали с оригинални експонати, които представят ролята на Община Пловдив  за  модернизацията на  града,  неговото стопанско  и обществено развитие. Представени са колекции, свързани с живота и делото на  кмета  Божидар  Здравков,  на  индустриалците Пантелей Генов, Магърдич Томасян, на министър-председателя на България д-р Константин Стоилов и др. Изложбата е изключително успешен етап в създаването на постоянна експозиция за  историята  на  Пловдив  от 19 век до съвременността.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...