Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Витанов: Няма да се стигне до тотален локдаун
COVID-19 България Важно Здраве

Витанов: Няма да се стигне до тотален локдаун

Заразата от COVID-19 е разпространена неравномерно из страната. Това отчита математикът проф. Николай Витанов. По думите му в някои области – големите градове и Западна България пожарът гори силно, но в по-малки области не е така. И заключва: „Това пречи на появата на суперпожар. На места пожарът започва да прегаря. Както се очакваше, материалът за поддръжка на пожара започва да свършва на някои места, а на други пожарът не се е разгорял. Омикронът не започва добре периода на царстването си в България. Просто трябва да сме хладнокръвни в следващите две седмици и половина и да се пазим. И ще се разправим и с тази вълна”, смята математикът.

Според Витанов няма да се стигне до тотален локдаун в страната: „Страната е далеч от Етап 4 на плана на правителството. Налагат се и мерки, които ще започнат да дават резултати през следващата седмица – ще видите как броят на случаите ще пробва да продължи да расте, но ще започне да се спъва по пътя на растежа”.

Математикът уточни, че за налагането на мерките не се гледа само броят на интензивните легла, а се прави мултифакторен анализ. „Пиша пак – ценете каквото имаме. По стария план от 10 дни поне трябваше да сме в тотален локдаун. Сега страната не е затворена, ограничителни мерки има само там, където се налага. Ограничителните мерки, където ги има, ще започнат да имат ефект. Няма да бъдат достигнати чудовищните стойности на заболели, предсказани ви от други анализатори. Целите са ясни – опазване на здравето, незадръстване на болниците, неналагане на тотален локдаун”, уточнява още Витанов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...