Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Градът » Общината улеснява ремонта на Концертна зала, освобождава помещения под нея
Градът Култура Пловдив Случка на деня

Общината улеснява ремонта на Концертна зала, освобождава помещения под нея

Концертна зала в Пловдив плаче за ремонт.
Концертна зала в Пловдив плаче за ремонт.

Община Пловдив ще освободи помещенията под Концертна зала, за да улесни старта на ремонта, за който правителството отпусна 9,7 милиона лева. За да учреди право на безвъзмездно управление на обекта, общината трябва да прекрати договора с досегашния наемател на помещенията, където се намира ресторант. Според проекта за ремонт, сцената на залата е придвидено да се движи надолу и нагоре, поясни заместник-министърът на културата арх. Бойко Къдинов. Това няма да бъде възможно, ако не бъде прекратен договора с досегашния наемател на помещенията под залата Веселин Петков.

„Ще се проведат допълнителни разговори с Министерството на културата, за да уточним конкретни срокове кога ще започне ремонта. Водени сме от интереса на жителите на Пловдив да има най-после модерна Концертна зала в града, която да бъде дом на оперно-филхармоничното дружество. Искаме да защитим и интересите на Общината, която получава приходи от тези помещения, както и на наемателя, който винаги е бил изряден. Затова трябва да уточним най-подходящата форма на прекратяване на наемните отношения, както и точен срок за старт на дейностите по ремонт и реконструкция на Концертна зала“, коментира заместник кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев.

Той проведе днес среща с наемателя Веселин Петков, на която присъстваха директорът на дирекция „Общинска собственост“ Николай Аджеларов и юристи от Община Пловдив. На нея стана ясно, че наемателят ще бъде уведомен своевременно кога ще стартира ремонта, като от Общината ще му дадат възможност дотогава да продължава да изпълнява договора си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...