майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Спор провали първото заседание на групата за зеления сертификат (ВИДЕО)
COVID-19 България Важно Здраве

Спор провали първото заседание на групата за зеления сертификат (ВИДЕО)

Снимка: Фейсбук

Първото заседание на работната група, създадена от премиера Кирил Петков след протестите на партия „Възраждане“ срещу зеления сертификат се провали днес. Причина стана спор дали срещата да се излъчва на живо във „Фейсбук“, за което настояваха от партията на Костадин Костадинов. Срещу излъчването на живо на дискусията възрази съветникът на премиера проф. Радка Аргирова.

От „Възраждане“ излъчиха на живо във Фейсбук началото на заседанието и посочиха, че държат на прозрачност. Експертите от Министерския съвет обаче възразиха, че не желаят и не са давали съгласие да бъдат излъчвани онлайн. От тяхна страна имаше предложение да се записва с диктофон, а не с камера. След като не се стигна до разбирателство, координаторът на работната група проф. Радка Аргирова, която е и съветник на премиера по въпросите на пандемията от COVID-19, обяви, че тогава представителите на МС си тръгват. „Искаме да разговаряме с вас и нищо повече“, уточни тя и минути по-късно прекрати заседанието.

„Очакваме позицията на министър-председателя Кирил Петков, който да каже дали трябва прозрачно да се излъчва всичко, което се случва в работната група за зеления сертификат. На база на това ще вземем и нашето решение как да процедираме оттук нататък“, заяви пред журналисти в парламента секретарят на „Възраждане“ Деян Николов. „Ако до 2 февруари няма план за отпадане на COVID мерките, излизаме на протест“, заяви вчера зам.-председателят на партията Цончо Ганев. Лидерът Костадин Костадинов и председател на парламентарната група също е на мнение, че не е имало за какво експертите от страна на МС да се притесняват на днешната среща.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...