майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Правителството решава за бюджета
България Важно

Правителството решава за бюджета

Снимка: Правителство на Република България

Кабинетът се очаква да гласува бюджетните закони за тази година, които трябва да бъдат обсъдени в парламента. В предварителния дневен ред на онлайн заседанието са залегнали и решения, свързани с подпомагането, заради високите цени на електроенергията за небитовите потребители. Въпреки недоволството на бизнеса, проектобюджетът ще бъде обсъден от кабинета и най-вероятно внесен в парламента. Той предвижда минимална работна заплата от 710 лв. и максимален осигурителен праг от 3400 лв. от 1 април, заяви за БНР финансовият министър Асен Василев. Запитан дали е отправял груб коментар към работодателите, Василев отговори: „За истината не трябва да се извиняваме. Този ежегоден панаир, ако искаме така да го наречем, ще изчезне и ще има абсолютна предвидимост какво се случва спрямо това как се развива икономиката и как се развиват средните нива на заплащане в икономиката“.

„По Плана за възстановяване се очакват 1,6 млрд. лева през юни“, подчерта министър Василев и обясни, че това не е пряко обвързано със затварянето на енергийни мощности. „Което би ни позволило от една страна част от българските мощности да се ползват сезонно, точно когато ни е необходимо през зимата, за да посрещнем зимния пик и ни дава доста по-голяма гъвкавост в използване на системата и доста по-голяма гъвкавост как във времето мощности биха излезли от употреба“, коментира Василев.

Освен параметрите на държавния бюджет, се очаква кабинетът да гласува бюджетите на НОИ и здравната каса. Според текстовете пенсиите трябва да бъдат увеличени с 6,1 на сто от 1 юли по швейцарското правило.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...