майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » САЩ разполагат 3000 войници при европейски съюзници от НАТО, България не се споменава
Важно Свят

САЩ разполагат 3000 войници при европейски съюзници от НАТО, България не се споменава

Президентът Байдън е наредил на Пентагона да разположи повече от 3000 американски войници, за да укрепи отбраната на европейските съюзници на САЩ, като това е първото голямо движение на американските военни сили във връзка с кризата между Русия и Украйна, заявиха американски официални лица, цитирани от „Уолстрийт джърнъл“. „Няколко хиляди“ войници ще бъдат изпратени в югоизточните членове на НАТО, съобщи в сряда и CNN. Джо Байдън изпраща приблизително 2000 войници от Форт Браг, Северна Каролина, в Полша и Германия тази седмица и също така препозиционира около 1000 войници, които са част от базирана в Германия пехотна ескадрила Stryker в Румъния – на източния фланг на Организацията на Северноатлантическия договор, който е най-близо до Русия, посочиха официалните лица, цитирани от финансово издание.

Освен това Пентагонът очаква да осъществи и други придвижения на сили в Европа и е наредил още няколко хиляди войници да бъдат в готовност за разполагане, освен 8 500-те войници, получили подобни заповеди миналата седмица, посочиха същите неназовани американски официални лица.

Като цяло, ходовете имат за цел да се опитат да възпрат Русия да атакува Украйна и да предотвратят войната в Източна Европа, посочи източниците на „Уолстрийт джърнъл“. Наред с тези ходове администрацията на Байдън се опитва да намери дипломатическо решение, подготвяйки серия от икономически санкции, ако Русия атакува Украйна, и разрешавайки прехвърлянето на някои оръжия и друго оборудване в Украйна.

Президентът Байдън е подписал военните предложения след среща във вторник с министъра на отбраната Лойд Остин и председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на армията генерал Марк Мили, казаха официалните лица за „Уолстрийт джърнъл“. Лойд Остин е обсъдил със своите колеги през последната седмица разполагането на американски военни в Румъния, Германия и Полша.

Очаква се военни сили да бъдат разположени през следващите няколко дни, казаха официалните лица, като отказаха да предоставят подробности за техните конкретни мисии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...