майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » САЩ разполагат 3000 войници при европейски съюзници от НАТО, България не се споменава
Важно Свят

САЩ разполагат 3000 войници при европейски съюзници от НАТО, България не се споменава

Президентът Байдън е наредил на Пентагона да разположи повече от 3000 американски войници, за да укрепи отбраната на европейските съюзници на САЩ, като това е първото голямо движение на американските военни сили във връзка с кризата между Русия и Украйна, заявиха американски официални лица, цитирани от „Уолстрийт джърнъл“. „Няколко хиляди“ войници ще бъдат изпратени в югоизточните членове на НАТО, съобщи в сряда и CNN. Джо Байдън изпраща приблизително 2000 войници от Форт Браг, Северна Каролина, в Полша и Германия тази седмица и също така препозиционира около 1000 войници, които са част от базирана в Германия пехотна ескадрила Stryker в Румъния – на източния фланг на Организацията на Северноатлантическия договор, който е най-близо до Русия, посочиха официалните лица, цитирани от финансово издание.

Освен това Пентагонът очаква да осъществи и други придвижения на сили в Европа и е наредил още няколко хиляди войници да бъдат в готовност за разполагане, освен 8 500-те войници, получили подобни заповеди миналата седмица, посочиха същите неназовани американски официални лица.

Като цяло, ходовете имат за цел да се опитат да възпрат Русия да атакува Украйна и да предотвратят войната в Източна Европа, посочи източниците на „Уолстрийт джърнъл“. Наред с тези ходове администрацията на Байдън се опитва да намери дипломатическо решение, подготвяйки серия от икономически санкции, ако Русия атакува Украйна, и разрешавайки прехвърлянето на някои оръжия и друго оборудване в Украйна.

Президентът Байдън е подписал военните предложения след среща във вторник с министъра на отбраната Лойд Остин и председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на армията генерал Марк Мили, казаха официалните лица за „Уолстрийт джърнъл“. Лойд Остин е обсъдил със своите колеги през последната седмица разполагането на американски военни в Румъния, Германия и Полша.

Очаква се военни сили да бъдат разположени през следващите няколко дни, казаха официалните лица, като отказаха да предоставят подробности за техните конкретни мисии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...