Левицата 14
Новини от Пловдив » Суматоха » Служител на район „Централен“ със 7 поредни победи в тв играта „Последният печели“
Пловдив Суматоха

Служител на район „Централен“ със 7 поредни победи в тв играта „Последният печели“

Младши експертът „Архив“ в администрацията на най-големия пловдивски район „Централен“ Никола Рашев направи седем поредни победи в телевизионната игра на БНТ „Последният печели през януари.

За успеха на своя служител се похвали във Фейсбук самият кмет на района Георги Стаменов. Той разказа, че колежка от отдел ГРАО убедила Ташев, който е докторант по „Международно право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, да попълни анкетната карта и да се включи в забавно-познавателното куиз шоу.

„Не бях сигурен, че ще се справя. Ако трябва да съм честен, дори си мислех, че няма да победя нито веднъж. Изненадах се от себе си“, споделя Никола Ташев. В неговия успех обаче силно вярват майка му, приятелите му, колегите му и феновете на „Локомотив“ Пловдив, сред които е и самият той.

В първото предаване Никола побеждава свой колега от ПУ „Паисий Хилендарски“, който е доктор по международно право. Като едно от най-големите предизвикателства, които преодолява в състезанието е разпознаването на оперната прима Анна Томова-Синтова в кратко видео.

Друг отговор, даден „на магия“ е, че небесното тяло, кръстено на името на бившия президент на Югославия Йосип Броз Тито, е астероид. Критичен момент в играта е, когато губи с 200 точки от друг участник, който впечатлява с висока ерудиция и солидни знания, но Ташев успява да обърне резултата в 3-ти кръг.

Никола смята, че причина за блестящото му представяне в шоуто са натрупаните познания от стотиците книги, които е прочел, от многобройните научно-популярни филми, които е гледал, както и от факта, че като запален фен на предаването „Минута е много“, не е пропускал нито едно негово излъчване.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...