Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Затвориха родилното в Троян заради ковид
COVID-19 България Важно Здраве

Затвориха родилното в Троян заради ковид

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Отделението по акушерство и гинекология към многопрофилната болница в Троян е затворено заради заразени с коронавирус и поставени под карантина лекари, съобщава БНР. Родилките ще бъдат насочвани към болницата в Ловеч поне до петък, 11 февруари.

Под карантина са трима от лекарите от отделението и затова то не може да функционира, поясни управителят на болницата д-р Пенко Бамбов.

Жените, които в момента се намират в родилното отделение, са под наблюдение на един от лекарите, които не са засегнати от коронавируса.

„Колегата който не е под карантина – д-р Добрев, се грижи за родилките, които в момента са в отделението, а тези, на които им предстои раждане, ще бъдат пренасочвани към болницата в Ловеч“.

Няма други отделения, които да са спрели дейност заради заразени и контактни медицински лица, посочи Бамбов. В болницата в Троян се раждат най-много бебета в област Ловеч, предаде БНР. Ситуацията в ловешката многопрофилна болница пък е била критична миналата седмица, когато над 30 медицински сестри, лекари и лаборанти са били с положителни проби за COVID-19 и са били временно затворени отделенията по УНГ и за очни болести.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...