майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Затвориха родилното в Троян заради ковид
COVID-19 България Важно Здраве

Затвориха родилното в Троян заради ковид

Отделението по акушерство и гинекология към многопрофилната болница в Троян е затворено заради заразени с коронавирус и поставени под карантина лекари, съобщава БНР. Родилките ще бъдат насочвани към болницата в Ловеч поне до петък, 11 февруари.

Под карантина са трима от лекарите от отделението и затова то не може да функционира, поясни управителят на болницата д-р Пенко Бамбов.

Жените, които в момента се намират в родилното отделение, са под наблюдение на един от лекарите, които не са засегнати от коронавируса.

„Колегата който не е под карантина – д-р Добрев, се грижи за родилките, които в момента са в отделението, а тези, на които им предстои раждане, ще бъдат пренасочвани към болницата в Ловеч“.

Няма други отделения, които да са спрели дейност заради заразени и контактни медицински лица, посочи Бамбов. В болницата в Троян се раждат най-много бебета в област Ловеч, предаде БНР. Ситуацията в ловешката многопрофилна болница пък е била критична миналата седмица, когато над 30 медицински сестри, лекари и лаборанти са били с положителни проби за COVID-19 и са били временно затворени отделенията по УНГ и за очни болести.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...