Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Радев: Непрекъснато внимание към боеспособността на въоръжените сили
България Важно

Радев: Непрекъснато внимание към боеспособността на въоръжените сили

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не може да се сещаме за тях само от криза до криза и от катастрофа до катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме утре.“ Това каза президентът Румен Радев от Сунгурларе. Той беше там по случай празника на общината и Деня на лозаря и Св. Трифон Зарезан.

„Най-важната гаранция за нашата сигурност е боевоготовността на българската армия, нейната модернизация, мотивацията на личния състав“, подчерта Радев. Блъгария е суверенна държава, България е и лоялен съюзник и член на НАТО, добави той.

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на Алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздухното пространство на територията на България заедно с нашите съюзници от Алианса като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група България е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълване на дефицита от способности в нашите сухопътни войски“, заяви президентът.

Румен Радев посочи и дали очаква да се стигне до война в Украйна. „Всички се надяваме, че пълномащабна война ще бъде избегната. Всеки ден има преговори на най-високо политическо ниво, Няма военно решение на тази криза – който си мисли, че тя ще бъде решена по военене път, греши. Единственият път за намиране на решение е пътят на преговорите и дипломацията и е обнадеждаващо, че те се водят“.

Попитан дали има конфликт между него и премиера, Радев отговори: „Важното е, че между правителството и президентската институция има една конструктивна комуникация. Правителството има нужда от подкрепа в тази тежка криза, но не можем да се надяваме единствено и само инситуциите да решат тежките проблеми пред България, а трябва всеки да го прави.“ Той отговори и на въпрос дали е сериозно премиер да изготвя списъци по Гугъл.

„След зловещото плячкосване на държавата в продължение на много години, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Затова всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията, среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Разбира се, правителството трябва да бъде много внимателно, да знае с кого и с какво си има работа. Аз съм убеден, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи. Виждате, че методите, използвани от предишните управляващи, безпардонни методи с погазване на закона, доведоха до сгромолясване на техния режим. Това трябва да бъде урок за всички. Урок за правителството трябва да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и нарушаване на закона“, заяви Румен Радев.


ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...