Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » ББР ще отпуска кредити на бизнеса за погасяване на фактурите за ток
Бизнес Бизнес под карантина България Важно Енергетика

ББР ще отпуска кредити на бизнеса за погасяване на фактурите за ток

Даниел Лорер

Българската банка за развитие (ББР) ще се фокусира към директно финансиране на малки и средни предприятия. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и обясни, че се пуска нова програма за подкрепа на бизнеса за разходите за електроенергия.

Програмата е в размер на 28 млн. лв. и се планира да се отпускат кредити от 20 хил. до 200 хил. лв. и да се финансират до 4 фактури за ток.

По думите на министър Лорер ще се облекчат условията за кандидатстване, така че повече кредитополучатели в нужда да получат финансиране. Достъп до средства ще имат дружества, които са с просрочие и дружества, които са на загуба, но не са с отрицателен капитал. Условието – сметките за ток да са над 5% от оперативните разходи.

От програмата не могат да се възползват търговците на ток или добиване на криптовалути.

Лорер заяви, че се надява от пролетта сметките за електроенергия за бизнеса да се понижат. „Най-добрият икономически растеж е този, който се базира на иновативната икономика. Положихме усилия да обединим всички инструменти на държавата в подкрепа на иновации и икономически растеж. Следващата важна институция е Фондът на фондовете, той трябва да финансира недиректни бизнеси, а да определя посредници“, каза Лорер, цитиран от БГНЕС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...