Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Наградиха Йосиф Миладинов и 10-те най-добри състезатели в Спортното училище в Пловдив
Градът Образование Пловдив

Наградиха Йосиф Миладинов и 10-те най-добри състезатели в Спортното училище в Пловдив

Тъй като Йосиф Миладинов е на подготвителен лагер в Испания, наградата взе треньорът му Стефан Георгиев, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Йосиф Миладинов – плуване, Гергана Трендафилова – художествена гимнастика, Иван Табаков-гребане, Мартин Шишеков- борба класически стил. Това са само част от най-елитните спортисти на Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив, прославили България през 2021 година, които бяха наградени днес на патронния празник на школото.

589 медали от държавни първенства и 1391 призови места от турнири завоюваха през изминалата година учениците на Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив. Отделно са медалите от световно първенство, европейско първенство и балканско първенство.  В „Залата на славата“ отличия получиха 10-те най-добри спортисти, техните треньори и учители.

Първият приз бе за най-бързия плувец Йосиф Миладинов, който достигна осмо място във финала на 100 бътерфлай на олимпиадата в Токио. Представянето му бе голямо постижение, тъй като страната ни не е имала финалист в плуването от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Тъй като Йосиф Миладинов е на подготвителен лагер в Испания, началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова връчи наградата на  личния му треньор Стефан Георгиев. 12-класникът обаче направи видеообръщение, в което  благодари за наградата и пожела на спортистите успех.

Сред спортните постижения на Йосиф Миладинов са: участие  на Олимпийски игри 2021 година- Токио, второ място на Европейско първенство 100 метра бътерфлай в Будапеща, първо място на Европейско първенство 100 метра бътерфлай за юноши в Рим, първо място на Европейско първенство 50 метра бътерфлай за юноши в Рим, национален рекорд за 100 метра бътерфлай.

Състезателката по художествена гимнастика  Гергана Трендафилова получи награда, снимка: ПловдивПрес

Второто място е за състезателката по художествена гимнастика  Гергана Трендафилова от 8.а клас,  с учител по специализирана подготовка Ирина Чернева – спортен клуб „Художествена гимнастика -Тракия“. Геграна е част от Българския ансамбъл за девойки, който спечели три сребърни медала на Европейско първенство във Варна.

Антоанета Пакова връчи наградата на Имван Табаков, снимка: ПловдивПрес

На трето място бе отличен Иван Табаков-гребане от 12.а клас, с учител по специализирана подготовка Златко Караиванов от спортен клуб  по гребане „Хеброс“. Той се класира на 7-о място на Световно първенство за юноши и девойки в Пловдив, първо място на Балканско първенство за юноши старша възраст в Македония и четири първи места на държавни шампионати.

„Васил Левски ни вдъхновява и ни прави достойни хора. 149 години България се прекланя пред живота и делото на Апостола. Всяка победа, която печелим, е нашето „благодаря“, че сме достойни българи, потомци на Левски“, каза в словото си директорът на училището Ружка Генова. Тя заръча на учители и ученици да пазят живи традициите и да гледат смело напред. „Бъдете здрави, целеустремени, покорявайте нови житейски и спортни върхове“, пожела Генова.

И завърши с  думите на Левски „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“.

Областният управител Йордан Иванов, зам.-кметът Георги Титюков, кметът на „Западен“ Димитър Колев, началникът на РУО -Пловдив Антоанета Пакова, Данаил Танев –  директор дирекция „Спорт за всички и спорт за учащи“, Министерство на младежта и спорта, Петър Зехтински – началник на отдел „Спорт и младежки дейности“, Любен Жилков – експерт и дългогодишен директор на училището бяха гости на тържеството за патронния празник на школото. Церемонията бе предавана в You Tube канала на училището.

Ружка Генова  връчи на официалните гости почетни плакети с благодарност за прослава името на Спортното училище.

На тържеството бе обявено, че Ема Милева от 7.а клас е издала първата си книжка, вдъхновена от магията Коледа, а  Ангел Трендафилов от 6.а клас е спечелил призова награда в конкурса „Заедно в 21 век“.

Директорът на Спортното училище Ружка Генова през изминалата година също отбеляза победа в своя професионален път – заслужи престижната награда „Директор на годината“  на държавно спортно училище в България.

Още новини по темата

Спортното училище в Пловдив почете паметта на своя патрон Васил Левски СНИМКИ

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...