Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Пловдивското СУ „Любен Каравелов“ ще има уникална спортна зала, басейн и нова сграда
Градът Образование Пловдив

Пловдивското СУ „Любен Каравелов“ ще има уникална спортна зала, басейн и нова сграда

Уникална спортна зала и басейн ще отворят в най-скоро време врати за учениците на СУ „Любен Каравелов“ в Пловдив. Заедно с тях възпитаниците на училището, което е с музикален профил, ще се радват и на обновената сграда на улица „Марагидик“ №37. Приемателна комисия вече е огледала обектите, като не е изказала никакви забележки и се очаква в най-скоро време да бъде издаден Акт 16.

„Залата ни е многофункционална, в нея може да се тренират волейбол, баскетбол, футзал и хандбал. Снабдена е с модерно електронно табло, а при нужда може да функционира и като Концертна зала, тъй като има изградена и сцена. Местата за зрители за спортни срещи и концерти са 238. Басейна е с 4 коридора, дълъг е 25 и е широк 12,5 метра“, разказа с гордост директорката на училището Славка Щерева.

Тя посрещна заместник-кмета по строителство Пламен Райчев и му показа вече завършения уникален комплекс, който е свързан със сградата на училището посредством топла връзка.

„Изключително съм доволен от свършената работа, тъй като приемам този обект като кауза – в страната няма друг подобен. Доста често съм инспектирал строежа и сега, когато го виждам в завършен вид, разбирам, че всички усилия са си стрували. Тук имаше проблеми с неточно проектиран трафопост и неговото преместване отне известно време, но резултатът е впечатляващ“, не скри одобрението си зам-кметът.

Залата и басейнът, както и ремонтът на основната и помощната сграда на СУ „Любен Каравелов“ са изпълнени по проект „Образователна инфраструктура – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Стойността на залата и басейна, заедно с изградената топла връзка със сградата, е общо 2 885 415 лева с ДДС.

Заместник-кметът Райчев и директорката Славка Щерева разгледаха и реновираната сграда на улица „Марагидик“, която е преобразена. В нея се помещават кабинетите за индивидуално обучение на младите музиканти, има две зали за танцовите ансамбли на училището, както и голяма зала за представления, оборудвана с художествено осветление. В сградата има и собствено професионално звукозаписно студио, с няколко тонкабини, където изпълнителите и ансамблите ще правят своите демозаписи. Дворът е облагороден, изградена е открита спортна площадка, а около нея са разположени места за близо 100 зрители. Стойността на ремонта на сградата е 2 423 814 лева с ДДС./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...