Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Олимпиада » Край на Олимпиадата в Пекин, Норвегия с най-много медали
Олимпиада Пекин2022 Спорт Спорт Важно

Край на Олимпиадата в Пекин, Норвегия с най-много медали

XXIV Зимни олимпийски игри в Пекин са вече история. На бляскава, но скромна по мащабите си церемония олимпийският огън беше угасен.

Домакините от Китай предадоха щафетата на делегацията на Италия. След точно четири години олимпийският дух ще бъде съживен в Милано и Кортина д’Ампецо.

Българският трибагреник беше изнесен в парада от доброволец. Нашите олимпийци не успяха да се включат в церемонията, заради противоепидемичните мерки. Според изискванията на китайските власти, след края на участието си всеки състезател трябва да напусне страната в рамките на 72 часа.

В олимпийските игри участваха спортисти от 91 страни, разиграха се 109 комплекта медали. Победител в класирането по отличия стана отборът на Норвегия, който заслужи 16 златни, 8 сребърни, 13 бронзови медала. Второто е за Германия (12-10-5), третото за Китай (9-4-2).

„Всички сме равни, независимо как изглеждаме, откъде идваме или в какво вярваме. Тази обединяваща сила на олимпийските игри е по-силна от тези, които искат да ни разделят. Вие давате шанс на мира. Нека политическите ръководители по света бъдат вдъхновение от вашия пример за солидарност и мир. Ако искаме да преодолеем тази пандемия, трябва да бъдем по-бързи, да се стремим към по-високото, да бъдем по-силни, трябва да стоим заедно“, сподели президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах в обръщението си към спортистите.

Томас Бах призова за равен достъп до ваксини на всички хора по света. Президентът на МОК Томас Бах завърши речта си с думите: „Призовавам младите хора по света да се съберат след четири години в Милано и Кортина, за да отпразнуват 25-ите Зимни олимпийски игри“.

Церемонията завърши с впечатляващо шоу с фойерверки.

Зимните олимпийски игри в Милано и Кортина д’Ампецо ще се проведат в периода 6-22 февруари 2026 година./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...