Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Спорт » Вратарят на Славия е в стабилно състояние след тежкия сблъсък на терена
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Вратарят на Славия е в стабилно състояние след тежкия сблъсък на терена

 

Вратарят на Славия Георги Петков, който пострада по време на дербито с ЦСКА, е в стабилно състояние. Това съобщи помощник-треньорът на „белите” Мартин Кушев. Петков е бил контактен, още докато е бил откарван към ВМА за допълнителни прегледи. В 32-а минута на мача, Жорди Кайседо се сблъска с Петков и вратарят остана да лежи на тревата. Наложи се на терена да влезе линейка, която да го извози до болнично заведение.

По-късно стана ясно, че положението на вратаря след сблъсъка е било критично. Петков глътнал езика си и започнал да се задушава. Лицето му дори посиняло от липсата на кислород. Бързата и адекватна намеса на лекаря на Славия е предотвратило най-лошото. След това, обаче, Петков гълтал езика си още няколко пъти и отново се наложило да бъде спасяван. Накрая стражът на белите получава гърч и става ясно, че веднага трябва да бъде отведен в болница. Изправен на крака, стражът се оказва за кратко неконтактен и не напълно адекватен. Лекарят на отбора съобразява, че Петков е получил тежко комоцио от удара и вика линейката на терена.

С това проблемите пред вратаря не свършиха, защото задната врата на медицинското возило заяде и отказа да се отвори. След няколко минути борба, ритане и блъскане, все пак вратата беше отворена и Петков откаран във ВМА. Направените изследвания на глава и бял дроб показват, че състоянието на Георги Петков не е притеснително и той бързо ще бъде изписан от болницата.

Проблемът с видимо старата линейка предизвика лавина от коментари по социалните медии. Председателят на Българската федеразия по художествена гимнастика Илияна Раева написа гневен пост във Фейсбук:

„Е, такъв резил, такова чудо не бях виждала.
Георги Петков лежи безпомощен на терена ( мач между Славия и ЦСКА), а вратата на линейката не може да се отвори, за да го сложат в нея.
Блъскаха я, даже шутове и биха и не става…
Накрая все пак успяха да я отворят
Срам и позор!
Боже, в каква държава живеем?!
В кой век живеем?!
Гадост…“

 

ВИДЕО: Gong.bg

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...