Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Англия сваля ковид ограниченията довечера
COVID-19 Важно Здраве Свят

Англия сваля ковид ограниченията довечера

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви тази вечер на специална пресконференция неговия план „Да жиеем с Covid“, който предвижда премахване на всички останали ограничения в Англия, включително задължителното самоизолиране в случай на заразяване с вируса, съобщава БНР.

Премиерът първо ще проведе заседание на своя кабинет преди да запознае депутатите в Камарата на общините с плана, който, според думите му, ще върне свободата на хората. Някои учени обаче призоваха правителството да бъде по-внимателно в преценките си, а лейбъристите заявиха, че министрите избързват с решението.

От „Даунинг стрийт“ заявиха, че успехът на програмата за масово ваксиниране „поставя Англия в много силна позиция да реши да премахне всички законови ограничения“. В изявлението се допълва, че пандемията още не е отшумяла и планът „Да живеем с Covid“ е внимателен подход, който гарантира стриктно наблюдение на данните и вземане на спешни мерки, ако се налага да се реагира на появата на нови варианти на вируса.

Все още не е ясно дали промяната означава, че хора с положителни тестове могат да ходят на работа. Няма яснота и по въпроса дали ще бъде прекратено безплатното латерално тестване. Отговорите се очакват на пресконференицята на Борис Джонсън тази вечер.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...