Новини от Пловдив » Градът » Община Пловдив създава Координационно звено за нуждаещите се от Украйна
Градът Община Пловдив

Община Пловдив създава Координационно звено за нуждаещите се от Украйна

Община Пловдив
Община Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров е създадено Координационно звено от длъжностни лица и експерти, които ще осигуряват съдействие на граждани от Република Украйна, потърсили помощ на територията на община Пловдив. За председател е определен заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

Към момента община Пловдив може да предостави подслон на нуждаещите се в Дом за стари хора „Свети Василий Велики“, Младежкия център и общежитията на УХТ и Техническия университет – София, филиал Пловдив. По думите на заместник-кмета настанените ще бъдат включени и към социалната услуга „Топъл обяд“.

По предложение на директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов при необходимост ще бъде осигурена доболнична помощ, женска консултация на бременни и педиатрична грижа. Мобилните екипи към двете общински болници ще са на разположение и за тестване за COVID – 19.

Община Пловдив ще съдейства и за извършване на административни услуги като временен адрес и достъп до други институции. Отворен е и директният телефон – 0800 112 32, който ще осигури необходимата координация. На него от 8:30 до 17:00 часа ще се приемат и обаждания от всички желаещи да предоставят помощ, в това число и жилища за подслон, стоки от първа необходимост и други.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...