Новини от Пловдив » Бизнес » ЕС се подготвя за прекъсване на руските газови доставки
Бизнес Войната в Украйна Свят

ЕС се подготвя за прекъсване на руските газови доставки

Снимката е илюстративна

ЕС се подготвя за възможността за частично или пълно прекъсване на доставките на руски газ. Това съобщи еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон пред евродепутатите от комисията по промишленост, изследвания и енергетика. По думите й за тази зима ЕС разполага с достатъчно запаси. Тя уточни, че е необходимо европейските газови хранилища да бъдат запълнени до 90 на сто от обема до октомври.

Симсон добави, че поне 40 страни са изразили готовност да освободят част от петролните си запаси и сред тях открои САЩ, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Мексико и Канада. По нейните думи това решение е свързано с опасността от спиране на доставките на руски петрол.

Еврокомисарят допълни, че подготовката за възможно частично или пълно прекъсване на руските газови доставки е започнала преди няколко месеца. ЕС е в преговори за доставки на газ от Катар, Азербайджан, САЩ, Норвегия и Египет. Разглеждат се възможности за изграждане на допълнителни връзки между европейските газопроводи.

Еврокомисарят коментира още, че ЕС трябва да повиши мерките за енергийна ефективност. Тя съобщи, че ЕК ще предложи начини за справяне с високите цени на тока.

„Никой не може да спре вятъра и слънцето, затова отговорът е във възобновяемата енергия”, каза еврокомисарят и призова да се ограничи зависимостта от внос на руски енергоносители.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...