майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » Петокласници от училище в „Тракия“ помагат на 11-годишния Макси да оздравее
Градът Образование Пловдив

Петокласници от училище в „Тракия“ помагат на 11-годишния Макси да оздравее

Учениците от 5 Г клас в СУ „Свети Софроний Врачански“ в район „Тракия“ изработиха мартеници, с идеята да ги продават на базар в училището си, а със събраната сума да подпомогнат нуждаещо се дете.

В навечерието на този български, традиционен празник, ученици, родители и класният им, се заеха с тази приятна задача. Децата саморъчно изработиха червено-белите символи на здраве. Съдбата, която ги трогна е на единадесетгодишния Максимилиан, съобщи техният учител Николай Козлуджов.

Неговите родители дълго време са очаквали собствена рожба, но след като не се е получило, решили на осиновят дете. Макси е осиновен на четири месеца, но след кратко време се разбира, че страда от детска церебрална парализа. Дори е било предложено, ако желаят да върнат детето в дом, но родителите му твърдо решават да продължат с отглеждането и лечението му.

Помощта от възрастните хора е прекрасно нещо, но когато едни малки момичета и момчета, се развълнуват от съдбата на болно дете – това вече е похвално. Това ни дава надежда, че има бъдеще за България с такива деца.

В седмицата, преди 1 март, ежедневно на маси в училище, бяха продавани мартениците, под надслов “ Купи мартеница – зарадвай болно дете!“. Похвална е такава инициатива!

Събраната сума няма да помогне на детето напълно да оздравее, но е някаква подкрепа, придружена от любовта и добрите пожелания на 5 Г клас. Детето, на чиято сметка е приведена сумата, е Максимилиан Красимиров Младенов.

BIC. UNCRBGSF

BG54UNCR70001521431391

Николай Козлуджов

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...