Новини от Пловдив » Градът » Настаниха 13 баскетболистки от Украйна в Младежкия център в Пловдив
Градът Пловдив

Настаниха 13 баскетболистки от Украйна в Младежкия център в Пловдив

Спортистките се срещнаха с кмета Здравко Димитров и зам.-кмета Георги Титюков

13 баскетболистки от клуб „Прометей“ от град Днипро, Украйна и техните треньори са настанени по спешност в базата на Младежкия център в Пловдив. Те се срещнаха тази сутрин с кмета Здравко Димитров и заместник-кмета Георги Титюков и в емоционален разговор благодариха за съдействието и бързата им реакция.

Спортистките споделиха, че са провеждали мачове в Турция, когато военните събития в Украйна са избухнали и сега не могат да се върнат у дома. Всеки ден се обаждат на семействата и близките си, от които са разбрали, че младежкият отбор – 14-годишни момичета, плетат камуфлажни мрежи.

„Ще направим каквото е необходимо, за да ви помогнем, ще осигурим храна, подслон и дори база за тренировки в залата за баскетбол“, заяви Здравко Димитров, който се свърза и с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев, който също ще им помогне.

„Всяка помощ е добре дошла, нека всеки, който иска да съдейства, да се обади на горещия телефон – 080011232, за да го запишем и да пренасочим помощта му, където трябва“, допълни кметът.

„Все повече хора се свързват с нас, готови да предоставят подслон, дрехи, хранителни продукти“, сподели заместник-кметът Георги Титюков.

Красимир Лесков, началник сектор „Миграция“ към ОД на МВР обясни, че засега спортистките от баскетболния отбор могат спокойно да пребивават на територията на страната в рамките на 3 месеца, а ако е необходимо престоят им може да бъде удължен.

Три жени с три деца днес ще бъдат настанени в апартамент, предоставен от „Миг инженеринг“. Още 10 души от Украйна, от които 3 деца, утре ще бъдат подслонени в Младежкия център. Към Пловдив в момента пътуват две семейства с новородени бебета, както и две възрастни жени, мъж и две майки с две деца. До седмица се очакват да пристигнат още семейства.

Още

Без концерти на 3 март в Пловдив, Зико: Нека ме съдят!
Областният създава координационен център Пловдив-Украйна
Разкриват 60 легла за лечение на украински бежанци в УМБАЛ „Пловдив“
БЧК с кампания за набиране на материални дарения за Украйна

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...