майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Спорт » БГ Футбол » Румен Радев отказа да присъства на пловдивското дерби
БГ Футбол Ботев Локо Спорт Спорт Важно

Румен Радев отказа да присъства на пловдивското дерби

От Президентството на Република България изпратиха писмо до Ботев (Пловдив) по повод отправената покана към президента Румен Радев да присъства на дербито на Пловдив.

Ето и съдържанието на писмото:

„Уважаеми Господин Зингаревич,

От името на президента на Република България г-н Румен Радев, изказвам искрена благодарност за изпратената до него покана да присъства на дербито между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив. Като държавен глава президентът г-н Румен Радев винаги ще подкрепя всяко достойно усилие за нови успехи в областта на спорта и каузата българските деца и младежи да спортуват активно.

Вече 110 години, най-старият футболен клуб в България Ботев (Пловдив) не само развива и отстоява принципите на честната игра, но и утвърждава ценностите на физическото възпитание и спорта. Ентусиазмът, с който възпитаниците на Първа мъжка гимназия и Френския колеж полагат основите на футбола в града под тепетата, бързо дава резултати. Школата на футболния клуб създава легенди, които не само представят България десетилетия наред, но и до днес продължават да са достоен пример за подражание на младите футболни таланти.

Със съжаление трябва да Ви информирам, че натоварената програма на държавния глава възпрепятства неговото участие в най-голямото футболно дерби в страната.

Използвам случая, от името на президента на Република България г-н Румен Радев, да отправя към Вас и стотиците хиляди ревностни „жълто-черни“ привърженици най-сърдечни пожелания по случай 110-тата годишнина на Ботев (Пловдив), а на всички спортисти, деятели и ветерани на футболния клуб да пожелая крепко здраве, спортен хъс за нови постижения и още много шампионски титли.

С уважение,

Димитър Стоянов

Главен секретар на Президента на Република България“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...