майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Яростни танкови боеве: Украинците отблъснаха руска атака срещу летището на Миколаив
Важно Свят

Яростни танкови боеве: Украинците отблъснаха руска атака срещу летището на Миколаив

Жестока танкова битка избухна в понеделник между настъпващите руски сили е украинските защитници на град Миколаив. Сражението бе за летището на града, а експлозиите са се чували из целия град. До вечерта, по сведения на украинските власти, нападението е било отблъснато.

“Отстъпват а бягат. Доколкото разбирам, нищо не е останало от техните танкове” – писа губернатора на региона Витали Ким във Facebook.

По думите ме Ким група от 20 руски войници е избягала в гората и той призова населението да извика полиция, ако види някой от тях.

Украинското командване предупреди, че руснаците отново събират сили за масирана контраатака към Миколаив, след като украинските бойци ги отблъснаха през уикенда извън границите на града и летището.Миколаив е стратегически важен град с население от около 500 000 души. Намира се на река Буг, близо до Черно море и е важна цел на руските войски, защото през него минава най-бързият път за Одеса, която приютява най-голямото украинско пристанище и е главната връзка на страната с глобалната икономика.

Военният провал на руснаците да вземат града досега съвпада с провалите им почти навсякъде по фронтовете в Украйна. Въпреки че руската армия е по-многобройна от украинската и разполага с много по-напреднали технологично оръжия и има огромно въздушно превъзходство, частите й буксуват на повечето места. Те се борят с логистични проблеми, слаб боен дух и тактически грешки, които украинците обръщат в своя полза.

По-рано в понеделник ракети паднаха близо до блок в източните покрайнини на града, като нанесоха щети на жилища, а шрапнели пробиха пез стените. Засга няма данни за пострадали при този обстрел.Тъй като не успя да постигне голямо военно предимство с високоточни удари, Русия изглежда сменя стратегията и преминава към тероризиране на украинските градове и села. Въпреки че в Миколаив най-интензивния обстрел беше по военните позиции, ракети валяха и в цивилните околност./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...