Новини от Пловдив » България » Нинова: България не изнася оръжие за Украйна, тази лъжа е опасна
България Важно

Нинова: България не изнася оръжие за Украйна, тази лъжа е опасна

Корнелия Нинова

Лъжата, че България изнася оръжие за Украйна, представлява опасност за националната сигурност на страната. Това  заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в парламента. Тя оповести размера на износа на оръжие и стоки от България към цял свят от началото на кабинета „Петков“ до днес.

Нинова бе категорична, че България не участва във военните действия с оръжие и стоки с двойна употреба и тази манипулация трябва да спре.

Вицепремиерът обясни, че междуведомствена комисия разглежда документите и дава разрешения за износ. В нея участват ДАНС, военното разузнаване, министерството на отбраната, МВР и външното министерство, както и икономическото министерство. По закон правителството е длъжно в края на годината да докладва на Народното събрание, но Нинова поискала разрешение да даде информация още днес.

По думите ѝ, за да няма повече манипулации, които грозят националната сигурност на България, още утре ще бъде внесено предложение за предоставяне на справката на всяко тримесечие.

От изнесената информация стана ясно, че Украйна не фигурира в списъка със страните, до които България продава оръжие и технологии.

Общо за времето на правителствителството износът, обменът и трансферът е на стойност 504,9 млн. лв./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...