Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Лавров: Борбата е на смърт за правото на Русия да съществува на световната карта
Важно Войната в Украйна Свят

Лавров: Борбата е на смърт за правото на Русия да съществува на световната карта

Руският външен министър Сергей Лавров проведе специална пресконференция след среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба и турския му колега Мевлют Чавушоглу.

Лавров представи своята оценка на проведените разговори.

„Абсолютно възмутителни са фактите за това какво прави Пентагонът в биологични лаборатории, създадени с пари на САЩ, използвайки украинска територия за експериментиране с патогени, които по-късно могат да бъдат използвани за създаване на биологични оръжия. Разбира се, американците са извършвали дейността си в дълбока тайна. Точно както работят в други държави от постсъветското пространство, създавайки свои военно-биологични лаборатории точно в периметъра на Руската федерация. Няма как да подминем това“, заяви Лавров.

„Родилната болница – не за първи път чуваме хипотезите за така наречените „зверства“, извършени от руските въоръжени сили. На заседанието на Съвета за сигурност на ООН нашата делегация представи факти, че този родилен дом от много време е окупиран от батальона „Азов“ и други радикали, това е военна база“, заяви Лавров.

На въпрос за хода на военната операция, руският външен министър отговори, че оценките се дават преди всичко от Министерство на отбраната и най-важно, от президента, като върховен главнокомандващ. Той многократно е подчертавал, че като цяло спецоперацията върви по план“, каза Лавров.

„Сега, разбира се, реакцията на Запада към нашите действия е толкова безумна, бих казал, извинете ме за грубата дума, но това показва, че борбата наистина не е на живот, а на смърт за правото на Русия да бъде на политическата карта на света при пълно зачитане на законните й интереси“, каза още руският първи дипломат.

По темата за ядрената заплаха, Лавров заяви следното: „Не искам да вярвам и не вярвам в това. Обръщам вниманието ви към факта, че ядреният въпрос в контекста на събитията, които се развиха в Украйна през последните години и се засилиха през последните месеци и седмици, ядрената тема, този дискурс беше подхвърлен изключително от западните представители, особено от НАТО“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...