Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Лавров и Кулеба не договориха временно прекратяване на огъня
Важно Войната в Украйна Свят

Лавров и Кулеба не договориха временно прекратяване на огъня

Преговорите между външните министри на Русия Сергей Лавров и на Украйна Дмитро Кулеба в Анталия продължиха час и половина, но не постигнаха напредък в отношенията между двете страни.

„Имах две задачи – да се договоря за хуманитарен коридор до и от Мариупол. И втората – да се договорим за 24-часово примирие за решаване на други хуманитарни въпроси“, каза Кулеба след срещата.

„На първо място, надявам се, че Лавров ще комуникира с тези, които вземат решениятс в Русия. За съжаление, Лавров не беше в състояние да реши поставените искания и трябва да говори със своите лидери“, добави още Кулеба. „Не успяхме да договорим 24-часовото примирие“, допълни украинският външен министър.

„Ние се съгласихме да продължим усилията си за намиране на решение. В крайна сметка, когато двамата външни министри се срещнат, те имат мандат да решават важни проблеми – да спрат войната и да сложат край на страданията на цивилните“, каза още Кулеба. Той припомни, че най-трагична е ситуацията в Мариупол. За цивилните е необходимо да напуснат града, както и да се доставят помощи на града. Кулеба каза, че Лавров е повторил позицията на Русия – край на войната, ако Украйна приеме ултиматума на Москва и се предаде. „Искам още веднъж да ви напомня, че Украйна не се е отказала, не се отказва и няма да се откаже“, категоричен бе Кулеба.

Той допълни, че Украйна е готова за дипломация и търси дипломатически решения, но все още не се виждат такива.
„Ние защитаваме земята си от руската агресия“, каза Кулеба. И сподели, че по време на разговора, Лавров непрекъснато повтарял руски информационни фалшификати и пропагандни клишета за Украйна, затова „не ми беше лесно да го слушам“.

След срещата, на въпрос за нападението срещу други държави, Лавров отговори: „Планираме ли да атакуваме други държави? Не планираме да атакуваме други държави. Ние също не сме атакували Украйна. В Украйна просто, както обяснихме много пъти, възникна ситуация, която представлява пряка заплаха за сигурността на Руската федерация“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...