Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Режисьорът Тимур Бекмамбетов: Светът се разпадна за една нощ
Важно Войната в Украйна Свят

Режисьорът Тимур Бекмамбетов: Светът се разпадна за една нощ

Култовият руско-казахстански режисьор Тимур Бекмамбетов осъди войната и заяви, че сърцето му се къса, когато гледа какво се случва в Украйна.

Той сподели, че много пъти е посещавал градовете Чернигов и Херсон.

„Това е светът, в който живеехме, и е сърцераздирателно да видим как се разпада за една нощ“, каза Бекмамбетов.

Авторът на легендарните „Нощна стража“, „Дневна стража“, „Неуловим“, „Ирония на съдбата 2“ и други бестселъри добави, че в момента работи по документален филм за дигиталната страна на войната в Украйна. С помощта на този филм той иска да направи паралел с „Бягство от Афганистан“.

„Това предизвиква толкова много паралели със случващото се сега, не само по отношение на самата военна кампания, но и по отношение на това как официалните лица подвеждат обществеността относно войната. Единствената разлика е, че този път има повече рани, защото хората ги получават не само на реалното бойно поле, но и в дигиталното пространство. Боевете се разгръщат на екраните на нашите устройства, правейки ни доброволни или неволни участници или съучастници, унищожавайки това, което снарядите и ракетите не могат да постигнат“, добави режисьорът.

Той се съгласи с позицията на световната филмова общност за забрана на прожекциите на руски филми по различните фестивали.

„Може би това не е най-доброто време за фестивали като цяло, докато кръвта се пролива в Украйна, европейските фестивални кърваво-червени килими придобиват зловещо значение“, заключи Бекмамбетов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...