Новини от Пловдив » България » Бойко Борисов прекара нощта в ареста, ГЕРБ започва протести
България Важно Политика

Бойко Борисов прекара нощта в ареста, ГЕРБ започва протести

Бойко Борисов

Бойко Борисов прекара нощта в ареста. Адвокатът му Менко Менков заяви, че бившият премиер е  задържан за изнудване. В 07.00 ч. днес симпатизанти и членове на ГЕРБ ще протестират пред ГДНП. Протест ще има и в 09.00 ч. пред МС.

Вчера малко преди 21.00 ч. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, медийният му съветник Севдалина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов бяха задържани. Първоначално информацията беше, че мащабната акция на МВР е по разследване на Европейската прокуратура.

Адвокат Менко Менков обяви,  че европрокуратурата не участва в акцията срещу бившия премиер. Менков илзезе от сградата на ГДНП малко след един часа след полунощ и заяви, че Борисов ще нощува в полицията.

„Кирил Петков е разпитан в качеството си на свидетел днес. Не съм запознат с никакви материали, освен с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой друг, освен Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е обвинен Борисов. Написани са някакви общи разпоредби, според които става дума за изнудване. Не пише нито кого, нито кога, нито в какво точно се изразява изнудването“, каза Менков, цитиран от БНТ.

„Няма и не може да има повдигнато обвинение. Прокуратурата е разбрала за случващото се от медиите. Досъдебното производство е образувано при условията на неотложност. Става въпрос за проверка, образувана по сигнал на движение БОЕЦ“.

„Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. Този сигнал беше депозиран до вътрешния министър тогава, извършена е проверка, която не е докладвана до Прокуратурата“, подчерта адвокат Менков.

И допълни, че първото и единствено действие по разследването, извършено до момента, е разпит на министър-председателя Кирил Петков.

„Борисов не е разпитан сега, няма как да бъде, защото няма дори разследващ полицай“, посочи адвокатът./ПловдивПрес

Още новини по темата

Георги Марков: Бойко, дръж се! В България се извършва пуч! Долу Рашков!

Атанас Атанасов за ареста на Борисов: Много майки съм разплакал…

Васил Божков: Арестуваха Борисов по мои доказателства

Изведоха Борисов от дома му, ГЕРБ се събира пред ГД „Национална полиция „

Иван Тотев: Какво се случва?! С Менда се чухме, не сме арестувани

Оставка! Скандират Вежди, Деси и младежи от ГЕРБ пред дома на Бойко в Банкя

Бойко Борисов, Севделина, Менда задържани по 120 случая за злоупотреби с европари

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...