Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Румен Спецов: НАП не установи нарушения при доставките на горива
Бизнес Важно Портфейл

Румен Спецов: НАП не установи нарушения при доставките на горива

Румен Спецов
Румен Спецов кадър: БНТ
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Няма нарушения в доставките на горива, зърно, олио или която и да е хранителна стока в България. Това каза в „Говори сега“ изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов коментира проверките на приходната агенция в бензиностанциите след качването на цените на горивата и създалата се паника сред хората. Не е вменявано на НАП да установява картели, възложено ѝ е да се търсят данъците и придвижването на стоките, категоричен бе той.
„Не мога да говоря за картел, но това, което НАП е установила, нямаме нарушение на доставките на горива“, заяви Спецов.
Той отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании.
„Не мога да говоря от името на държавата, а от името на НАП. Аз имам пред мен цялото движение на цените в съответния ден. В НАП постъпва ежечасна информация по отношение на продажбите и много ясно се вижда как в 10 ч. една от тези бензиностанции вдига цените на бензина на 3.15 лв. В 15 ч. цената е 3.04 лв. В 20 ч. цената отново е 3.15 лв.“, каза шефът на приходната агенция.
НАП продължава да проверява цените на олиото, производството и транспортирането му към веригите. Според Румен Спецов хората сами са си създали напрежение на 12 март, когато имаше опашки за промоционално олио, за това са спомогнали социалните мрежи и медиите.
„Веригата е разпечатала брошурите 14 дена преди самата промоция и те са разпространени 7 дни преди осъществяването ѝ. Тоест, наличието на промоция не показва някакво злонамерено действие. В същия ден имаше промоция и в друга верига. Олио има и към днешна дата няма никакъв повод за паника или съмнение, че нещо ще свърши“, смята Румен Спецов.
Вчера НАП проведе акция във фирма в Камено, където иззе 300 000 тона зърно без документи.
„Преди това имахме информация от Министерството на земеделието за установени разминавания в декларираните при тях количества зърно и това, което е установено в съответната база. Разликата е 300 000 тона, това са около 200 млн. лв. Декларирано е едно количество, което те имат, впоследствие е установено по-голямо количество, което е на място“, обясни Спецов.
В началото на акцията никой от служителите на фирмата не е съдействал, по-късно през деня са се появили представители, които са предоставили исканите документи. Напрежението вече е туширано, компанията продължава да работи и да изнася зърно.
Според Румен Спецов няма да бъде прието предложението на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор. Той коментира и обвиненията на Васил Божков към бившия финансов министър Владислав Горанов:
„По времето на Горанов хазартната дейност е била под контрол на Държавната комисия по хазарта, чийто принципал бе министърът на финансите. Миналия юни излезе доклад на Комисията по финансов надзор по отношение на насъбраните такси и там е посочено, че комисията по хазарта не е имала контролна дейност и не е събрала липсващите 556 милиона лева“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...