Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Войната в Украйна » Русия: Удареният търговски център в Киев прикривал ракетна батарея
Важно Войната в Украйна Свят

Русия: Удареният търговски център в Киев прикривал ракетна батарея

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

„Батерия от украински реактивни системи за залпов огън и база за боеприпаси в неработещ търговски център в покрайнините на Киев са унищожени с високоточно оръжие“, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков.

Той отбеляза, че „в покрайнините на Киев, в района на Виноградар, украинските националистически части в продължение на няколко дни са се прикривали в жилищни сгради и са обстрелвали руски позиции от реактивни системи за залпов огън“.

„В същото време площадът до търговския център се е използвал като основна база за съхранение на реактивни боеприпаси и презареждане на системите за залпов огън. Руското разузнаване е потвърдило точните координати на украинските установки и складове по няколко информационни канала“, каза Конашенков.

Според него „кадрите от видеоконтрола ясно показват как украинска установка за залпов огън влиза в търговския център в покрайнините на Киев след залп за презареждане на ракети“.

„Искаме още веднъж да привлечем вниманието на западните медии: представяме абсолютни доказателства за престъпното използване на цивилни обекти от киевския националистически режим в жилищните райони на Киев и други градове на Украйна за артилерийски и ракетни огневи позиции“, каза Конашенков.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...