Новини от Пловдив » Спорт » Бербатов отвърна на удара: БФС управлява по сталинистки
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Бербатов отвърна на удара: БФС управлява по сталинистки

Димитър Бербатов, който беше избран за президент на БФС на алтернативен конгрес от над 70 клуба по футбол, отговори в социалните мрежи на Борислав Михайлов за санкциите наложени клубовете, които го подкрепят:

„Здравейте. Напълно нормално и логично е да взема отношение по днешните абсурдни решения на Изпълнителния комитет на БФС. Няколко неща искам да кажа. Докато съдът не се произнесе около легитимността на конгреса от 18 март, БФС няма право да взима каквито и да е решения в тази връзка. Налагането на наказания, без да се дава право на защита на обвинените, нарушава Конституцията на България. Това си е направо сталиниски начин на управление. А налагането на различни наказания за едно и също провинение е явна дискриминация. До този момент никой не е виждал решението на ИК на БФС за отмяна на конгреса на 18 март. То не съществува и не е изпращано до клубовете.

При това положение клубовете бяха длъжни да се явят на конгреса, и то тези, които успяха да издигнат делегати. Аз и моят екип ще защитим наказаните клубове и лица с всички възможни средства. Ще подадем необходимите жалби и ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. Междувременно продължаваме всички законни процедури срещу сегашното ръководство на БФС, които са в ход. Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА, те не правят констатации и не взимат решения. Писмото повтаря твърденията на БФС, което не е заключение. Нормално е двете организации да са притеснени от кашата, което ръководството на БФС забърка, като първо се опита да отмени, а после и да бламира провеждането на законен конгрес на 18 март. Неслучайно ФИФА и УЕФА искат становището на Министерството на спорта.

То ще е ключово за тяхното крайно решение. Както казах и преди, това е ситуация, от която никой не печели, най-вече футболът. За това очаквам министърът на спорта да вземе отношение и веднъж завинаги това да приключи. Единственото, което всички искат, е честен и прозрачен конгрес. До скоро“, заяви Бербатов в обръщение от социалните мрежи.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...