Новини от Пловдив » Спорт » Дудова: Касабов лъже. С Тайбе трябва да решим спортсменски битката между двете
Спорт Спорт Важно

Дудова: Касабов лъже. С Тайбе трябва да решим спортсменски битката между двете

Световната ни и европейска шампионка по борба Биляна Дудова все още не може да си обясни защо е оставена извън националния отбор за европейското първенство по борба при положение, че е спазила всички изисквания. Тя не е сред селектираните за шампионата другата седмица за сметка на титулярката в кат. до 62 кг Тайбе Юсеин. „Не мога да си го обясня, тъй като имаше определени правила. Тази година съм в нова категория, това не е ново за мен, за четвърти път я сменям. Искам да се състезавам в олимпийската категория. Вече имам една победа над Тайбе Юсеин, която е титулярката в тази категория“, каза Дудова в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Двете трябваше да излязат в пряк мач за място в категория до 62 кг, но той така и не се състоя. „Тази среща първо беше обявена да бъде на 8 март, след това разбрахме от медиите, че е променена датата. Имаше определен кантар от 8 часа, нямаше как да започне борбата, тъй като Тайбе Юсеин изобщо не се качи на кантара.“

Тя отново заяви, че селекционерът Петър Касабов лъже. Според него преборването не се е състояло заради нежелание от страна на Дудова. „Треньорът трябва да каже нещо, но това е пълна лъжа. Трябва по спортсменски начин да си решим битката между двете. Това не е последното състезание. Това не е първата случка, години наред бях мачкана психически. Въпреки всичко продължих да тренирам, да се боря за моята майка, да печеля в нейно име. Петър Касабов не е мой личен треньор и в един момент се получава тенденция да се обръща повече внимание на неговите състезателки.“, добави световната и европейска шампионка. Дудова е категорична, че няма да се бори за друга държава.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...