майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Глобиха 20 държавни служители участвали в нелегалните партита на „Даунинг стрийт“
Важно Свят

Глобиха 20 държавни служители участвали в нелегалните партита на „Даунинг стрийт“

Лондонскта полиция обяви, че ще глоби 20 правителствени служители на „Даунинг стрийт“ за нарушаване на забраните заради COVID. Темата за нелегалните партита по време на пандемията, на които беше установено и присъствието на премиера Борис Джонсън не е отшумяла в Обединеното кралство. Скандалът ескалира, когато се разбра, че един от купоните се вихрил в нощта преди погребението на съпруга на кралица Елизабет – херцога на Единбург Филип. Премиерът Джонсън трябваше публично да се извини на Елизабет II, че в резиденцията му е имало парти, а самият той е нарушил обявеният траур и забраната за събирания по време на COVID.

От лондонската полиция съобщиха, че няма да посочват конкретните имена на получилите глоба, но според говорител на правителството, Джонсън не е сред тях. Глобените разполагат с 28 дни да платят или да оспорват. В случай на оспорване, полицията ще преразгледа конкретния случай и ще вземе решение дали да оттегли глобата или да препрати случая в съда.

От опозиционната Лейбъристка партия заявиха, че премиерът или който и да било министър, получил глоба, трябва да подаде незабавно оставка.

Разследването на лондонската полиция на 12 различни партита на „Даунинг стрийт“ и други правителствени сгради стартира в края на януари.
То започна след друго вътрешно разследване на държавния служител Сю Грей, която предаде информацията на полицията, а вчера отново се яви пред комисия в британския парламент. Разследването на Сю Грей включваше общо 16 купона по време на локдауна и въпреки, че ,“парти гейт“ загуби за момент силата си, заради войната в Украйна, след вчерашния ден е очевидно, че се връща отново в центъра на внимание на обществото,  а опозицията ще създаде доста проблеми за Борис Джонсън.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...