майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » САЩ: Преместването на руски войски в Украйна не е изтегляне
Важно Войната в Украйна Свят

САЩ: Преместването на руски войски в Украйна не е изтегляне

Съединените щати приемат скептично заявеното от Москва намаляване на военните действия в столицата на Украйна. Говорителят на Пентагона Джон Кърби заяви, че изтеглянето на руски войски от Киев е минимално. “Не сме убедени, че опасността спрямо столицата е драстично намалена. Преместването на руските войски не е изтегляне, а смяна на позициите. Оценките показват, че мащабни нападения в други части на Украйна са все още възможни“, каза Кърби.

От своя страна президентът Джо Байдън заяви, че не може да разчете по какъвто и да е начин руските ангажименти, преди да види конкретни действия. „Ще разберем какво ще направят, но междувременно силно ще поддържаме санкциите. Ще продължаваме да осигуряваме на украинската армия капацитетът да се защитава,“ каза Байдън.

Заедно с това Държавният Департамент отправи предупреждение към американските граждани в Русия, че е възможно да бъдат задържани от руските служби за сигурност. Американското външно министерство също повтори призива си да не се пътува до страната, а тези които са там, да напуснат незабавно. Предупреждението е „заради непровокираната и неоправдана инвазия в Украйна от руските военни сили“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...