A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » България » Съвсем скоро отварят ГКПП Златоград – Термес
България Важно Златоград Кърджали Маршрути Неделино Регион Рудозем Смолян

Съвсем скоро отварят ГКПП Златоград – Термес

ГКПП Златоград – Термес може да бъде отворено съвсем скоро, за да посрещне новия туристически сезон. Това е заявил транспортният министър на Гърция Костас Караманлис на среща със своя колега Николай Събев заввчера по време на разговорите за газовата връзка.

Караманлис обаче е уточнил, че пуктът при Златоград ще бъде отворен с всички съпътстващи противоепидемични мерки. Той обаче не е уточнил конкретна дата за отваряне на ГКПП-то.

На същата среща станало ясно, че новият пукт – ГКПП Рудозем –Ксанти няма да бъде приведен в експлоатация през 2022-ра година, предава СмолянПрес. Строителните екипи от страна на нашата съседка са ангажирани със завършването на един от свързващите лотове, а за последния лот предстои да бъде обявена обществена поръчка. Това съобщи депутатът от Продължаваме Промяната Михал Камбарев след среща на транспортните министри на България и Гърция вчера.

На срещата Камбарев поставил въпроса за бъдещето на двата гранични пункта с Гърция на територията на областта – при Златоград и Рудозем. От гръцка страна заявяват, че затвореният в пандемията пункт при Златоград – Термес може да бъде отворен скоро, а ГКПП Рудозем – Ксанти няма да бъде готов тази година.

Транспортният министър на Гърция Костас Караманлис се срещна със своя колега Николай Събев преди дни, като основната тема бе газовата връзка. На срещата присъстваха министърът на финансите Асен Василев, министърът на енергетиката Александър Николов, посланикът на Гърция в България и дипломатически гости.

Пред гръцкия си колега министър Събев многократно заявил, че пропускателните пунктове на територията на област Смолян са от голямо значение за стратегическите транспортни връзки между България и Гърция, туристическия и търговски обмен между двете съседки.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...