майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Спорт » БГ Футбол » Протестът срещу БФС блокира околовръстния път в Бояна
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Протестът срещу БФС блокира околовръстния път в Бояна

Потрошена ограда на футболната база в Бояна и блокирани ключови столични булеварди в час пик белязаха протеста на фенове и клубове от цялата страна срещу управлението на БФС, информира бТВ.

Треньори и деца от школите се събраха малко преди 17 часа пред палатковия лагер, организиран от привържениците на ЦСКА още в понеделник. Част от протестиращите хвърляха кивита, бутилки и дори кутии с боя по оградата на базата, като нанесоха сериозни поражения по надписите и емблемата на съюза.

По същото време президентът Борислав Михайлов и други членове на оперативното ръководство на централата са в Катар за конгрес на ФИФА и за тегленето на жребия за световното първенство. В сградата на БФС за кратко се намираше вицепрезидентът Йордан Лечков.

След това протестиращите – около 800 души – блокираха за кратко околовръстния път и бул. „България“. Стигна се и до напрежение и размяна на реплики с изнервени шофьори.

Димитър Бербатов пристигна на протеста пред базата в Бояна и коментира:

„Видна е подкрепата на клубовете към тези, които бяха наказани. Ако някой ми покаже децата, които са хвърляли предмети, ще поговоря с тях. Това не е начинът. Тази база не е виновна за това, което се случва. Не трябва да има такива ексцесии. Не толерирам такива прояви. Вероятно съм ги пропуснал, но ако ги бях видял, щеше да е различно. Когато аз като човек, който търси обединение, съм длъжен да отида при клубовете. Трябва да има уважение. Видях се с Мъри, Наско, Ивков и Даниел Боримиров. Говорим си открито и честно. Споделих това, което аз виждам като приоритети. Казах им какво ще се случи с подкрепата към малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора. Срещата беше ползотворна и диалогична. Извън терена винаги може да се намери правилното решение, стига да има диалог. Тъжно ми е това, което се случва. Не е това начинът. Другото би било да не правим нищо и да оставим нещата такива, каквито бяха през 16-те години“, каза Бербатов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...