Новини от Пловдив » България » Сдружението на обучителите по обща медицина против премахването на личните лекари
България Здраве Мнения

Сдружението на обучителите по обща медицина против премахването на личните лекари

Сдружението на обучители и изследователи в България по обща медицина изразява своето несъгласие с намеренията за премахване на личните лекари.

Ето цялата им декларация:

Това показва непознаване на идеята и ролята на общопрактикуващия лекар в една съвременна здравна система: връзката, доверието и познаването на пациента, семейството и средата. Ние лекуваме човека, а не само неговата болест, колкото и подробно тя да е описана в здравното му досие.

Обявените намерения предизвикват смут и възмущение сред общопрактикуващите лекари и техните пациенти. Несъмнено в първичната медицинска помощ има проблеми. Но предложените решения противоречат на основни принципи на специалността обща медицина – дефинирани от европейските и световните организации на семейните лекари. Повече от 20 години усилия за утвърждаване на лекарите в първичната медицинска помощ ще бъдат заличени с лека ръка в поредната реформа.

Нашата организация заявява своята готовност за сътрудничество при обсъждане на различни възможности за решаването на проблемите в общата практика. Но така също декларираме и решимост за отстояване престижа на специалността и достойнството на лекарите, които ежедневно решават здравните проблеми на хората, дали им своето доверие.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...